Siirry suoraan sisältöön

Historia

Jo vuodesta 1984

Kajaanin Sulkapalloilijat (KajSu) on perustettu vuonna 1984. ”Muutaman jäsenen voimin” toiminta oli aluksi lajiin tutustumista ja pelailua sekä seuratoiminnan aktivoimista.

Toiminnan laajentuessa seuran aktiivipelaajat alkoivat käydä hakemassa oppeja Sulkapalloliiton kursseilla ja koulutuksissa. Samalla myös seuran oma sulkapallon kurssitus- ja ohjaustoiminta sai alkunsa.

Kilpailutoimintaa

”Jäsenmäärän noustua (!) kymmeniin” pelattiin myös ensimmäisistä piirinmestaruuksista. Seuran sisäiset ranking-pelit käynnistettiin jäsenten kilpailuvietin tyydyttämiseksi. Sulkapalloharrastuksen viritessä laajemmaksi 1990-luvulla, seura järjesti myös työpaikkapuulaakipelejä. 1990-luvun alusta lähtien seuramme pelaajat ovat osallistuneet myös kansallisiin kilpailuihin.

Kilpailutoiminta on toistaiseksi ollut aktiivisimmillaan 2000-luvun molemmin puolin. Silloin seurassamme oli useita menestyneitä pelaajia parhaiden noustessa aina kansalliseen kärkikaartiin, Valio- ja A-luokkaan.

Kansalliset kilpailut

Kajaanin Sulkapalloilijoiden ensimmäiset kansalliset kilpailut järjestettiin 1990-luvun puolivälissä. Ja siitä lähtien kisoja on järjestetty vuosittain osallistujamäärien mukaan yksi- tai kaksipäiväisinä.

Junior GP ja Nuorten ikäluokka -mestaruuskisat

Seuran suurimmat ja tärkeimmät järjestytyt kilpailut olivat Juniori GP 1999 sekä Nuorten Ikäluokka -mestaruuskisat 2001, jossa oli pelaamassa mm. Suomen pitkäaikainen ykköspelaaja Ville Lång.

Reilua kilpailuhenkeä

Osallistujamäärät näissä kisoissa olivat lähemmäs kaksi sataa, kun viimeisissä järjestetyissä kansallisissa kisoissamme on ollut osallistujia noin 120.

Tällä hetkellä seurassa on jäseniä 60-70 välillä, joista aktiivisimmat kiertävät kilpailuissa.

Vilskettä on riittänyt myös juniorivuoroille sekä säännöllisesti olemme järjestäneet erilaisia lajiesittelyjä ja -koulutuksia